شنبه ۱۳۹۵/۰۶/۰۶

خزائلي، معاون شهردار و رئيس کارگروه گردشگري شهرداري قزوين:

پياده‌راه‌ها، رابط اصلي فضاهاي پوياي شهري و گردشگران هستند

عليرضا خزائلي، معاون برنامه ريزي و توسعه و رئيس کارگروه گردشگري شهرداري قزوين گفت: پياده راه هاي گردشگري مي توانند علاوه بر نقش اقتصادي و اجتماعي، عامل اساسي توسعه گردشگري شهري و حضور فعال گردشگران در فضاهاي شهري، محسوب شوند.

به گزارش روابط عمومي معاونت برنامه ريزي و توسعه شهرداري قزوين؛ خزائلي اظهار کرد: شهر قزوين، به ويژه محدوده اصلي بافت مرکزي شهر، با دارا بودن پتانسيل ها و ظرفيت هاي گسترده گردشگري و استفاده زياد مردم شهر قزوين (بازاريان و مردم محلي) از مسير فوق، همچنان به امکانات رفاهي ويژه بيشتري براي گردشگري شهري نياز دارد.

وي با اشاره به ضرورت توجه به فضا و منظر جغرافيايي، مسافت مسير، استفاده از علائم گردشگري و امکانات تفريحي و جاذبه هاي مناسب و امکانات بهداشتي در طول مسيرهاي پياده راه، آن را راهکاري مطلوب در بازتعريف مسيرهاي گردشگري شهري و نقاط مشابه دانست.

رئيس کارگروه گردشگري شهرداري قزوين با اعلام اينکه پياده راه ها از جمله فضاهاي عمومي شهري است که نمي توان تأثير آن را در حيات شهري قزوين ناديده گرفت، افزود: از زواياي مختلفي مي توان به اهميت اين نوع پروژه هاي شهري پرداخت. روشن است که امروزه تأثير زيبايي منظر شهري بر وضعيت رواني شهروندان موضوعي نيست که اثبات آن نياز به تحقيقات زيادي داشته باشد. بدون شک پياده راه هاي کنوني در مقايسه با گذشته آرامش بيشتري به پهنه مرکزي شهر بخشيده است. عابران در اين فضا با آرامش بيشتري قدم مي زنند و علائم استرس و تعجيل، کمتر در چهره آنان مشاهده مي شود.

وي ادامه داد: ايجاد فضاهاي استراحت موقت نظير نيمکت ها که در اين پياده راه تعبيه شده موجب درنگ در راه رفتن و نشستن بر روي نيمکت مي گردد که بدون شک گسترش فضاهاي پياده راهي گردشگري، زمينه ساز کاهش استرس شهروندان خواهد بود.

معاون شهردار در حوزه برنامه ريزي و توسعه تصريح کرد: پياده راه ها مي توانند به تدريج جزوي از هويت شهري قزوين تعريف و تبديل به برند شهري شوند منتها بايد توجه داشت که برندسازي فرايندي حرفه اي و نيازمند صرف هزينه و کمک و مشارکت اصحاب تخصص است.

وي بيان کرد: نوع ديگري از گردشگري شهري، گشت و گذار مي باشد که در زمان اوقات فراغت مردم به منظور حرکت در پياده راه ها و خيابان ها و مراکز خريد و تفرج گاه ها انجام مي گيرد.

وي اضافه کرد: ظرفيت اقتصادي اين نوع گردشگري شهري از آن جهت اهميت دارد که مردم مي توانند خريدهاي سليقه اي و غير موظف خود را هنگام گشت و گذار انجام دهند. به همين دليل امروزه گشت و گذار نه فقط شکلي از اشکال گذران اوقات فراغت در جوامع شهري محسوب مي شود بلکه در کنار آن خريدهاي سليقه اي و انتخابي که به هنگام گشت و گذار انجام مي گيرد باعث رونق واحدهاي تجاري و خدماتي موجود در آنها مي شود.

 

پايان پيام

تصاویر مرتبط