پنجشنبه ۱۳۹۷/۰۲/۲۰

حسنعلي اصغري، معاون شهردار و رئيس کارگروه گردشگري شهرداري قزوين:

توسعه پايدار گردشگري با همراهي شهرداري قزوين و اداره کل ميراث فرهنگي استان رقم مي خورد

حسنعلي اصغري، معاون برنامه‌ريزي و توسعه سرمايه‌انساني شهرداري قزوين گفت:مديريت شهري قزوين معتقد است که با رويکرد سيستمي مي‌توان حداکثر هم‌افزايي را در مسير دست‌يابي به اهداف توسعه‌پايدار در کنار اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان رقم زد.

به گزارش روابط‌عمومي معاونت برنامه‌ريزي و توسعه سرمايه‌انساني شهرداري قزوين؛ اصغري در هفتمين جلسه کارگروه گردشگري شهرداري قزوين که با حضور محمد‌علي حضرتي‌ها مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان در محل آن اداره‌کل که به درخواست شهرداري قزوين برگزار شد، افزود: ما معتقديم که همه دستگاه‌هاي دولتي و مديران استان براي يک هدف واحد در مسير خدمت به مردم تلاش مي‌کنند و با نگاه هم‌کاري و هم‌گرايي مي‌توان از مشکلات موجود در دست‌يابي به اين هدف برون‌رفت داشته باشيم.

رئيس کارگروه گردشگري شهرداري قزوين تصريح‌کرد: مديريت شهري قزوين به‌عنوان يکي از نهاد‌هاي تأثير‌گذار در توسعه صنعت گردشگري ضمن تشکيل کارگروه گردشگري نسبت به تدوين شيوه‌نامه و دستورالعمل مدون و برنامه چشم‌انداز گردشگري شهر قزوين اقدام کرده است، بنابراين دستيابي به اهداف پيش‌روي در افق زماني تعيين شده بدون هم‌کاري و همراهي اداره‌کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان ميسر و ممکن نخواهد بود.

اصغري ادامه داد: با توجه به اينکه متولي امر گردشگري در استان، اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري مي‌باشد، اين آمادگي در مجموعه مديريت‌شهري قزوين وجود دارد که با هم‌راهي و هم‌کاري حداکثري بين 2 دستگاه شاهد تغييري ملموس و روشن در توسعه صنعت گردشگري شهر تاريخي و فرهنگي قزوين باشيم.

معاون برنامه‌ريزي و توسعه سرمايه‌انساني شهرداري قزوين خاطرنشان کرد: با هم‌فکري ميراث‌فرهنگي و نگاه توسعه‌اي آن به مقوله‌ي گردشگري، وظايف و مأموريت‌هاي شهرداري قزوين در تدوين نقشه‌راه و چشم‌انداز گردشگري کهن شهر قزوين تسهيل خواهد شد.

اصغري افزود: ما جزئي از مردم هستيم و هدف خدمت‌گذاري به شهر و شهروند است که در اين راه نبايد اجازه دهيم که فرصت‌هاي پيش‌روي تبديل به تهديد شود. همواره معتقديم که اگر راهبري امور شهر را در دست داشته باشيم ولي در کنار آن نگاه هم‌افزا وجود نداشته باشد، کاري پيش نمي‌رود و به واقع بايد در مقام عمل به‌دنبال منتهي شدن کارها به نتيجه معقول باشيم.

وي در پايان با اشاره به خدمات ارزنده شهرداري قزوين در توسعه صنعت گردشگري گفت: درک درست از واقعيت‌هاي موجود موجب جلوگيري از خسران مي‌شود و شهرداري قزوين با رويکرد علمي و نگاه عمل‌گرايانه و توجه به مسائل آينده و حفظ ميراث‌فرهنگي، آمادگي هم‌کاري همه جانبه با اداره‌کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري را دارد.

محمد‌علي حضرتي‌ها، مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قزوين در اين نشست اظهار‌کرد: اميدواريم هم‌کاري مجموعه شهرداري قزوين و اداره‌کل ميراث‌فرهنگي منجر به تدوين چشم‌اندازي براي هم‌راهي مشترک دستگاه‌ها براي تحقق اهداف توسعه‌پايدار صنعت گردشگري قزوين گردد.

حضرتي‌ها افزود: رويکرد ما از آغاز، همکاري با شهرداري بوده است و معتقديم که اگر در 100 موضوع اختلاف نظر داشته باشيم، در يک موضوع مشترک تفاهم داشته و مي‌توانيم کارهاي بزرگي انجام دهيم.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قزوين با اشاره به اينکه گردشگري عرصه‌اي رقابتي است ، تصريح‌کرد: از باب آسيب‌شناسي اگر بخواهيم عمل مؤثري داشته باشيم، بايد با هوش‌ياري اقدام مؤثري نيز انجام دهيم. ما در شهر قزوين با فقدان نگاه علمي به گردشگري مواجه هستيم و اگر در اين صنعت نگاه علمي وجود نداشته باشد ضمن هدر رفت منابع، فرصت و زمان را نيز از دست خواهيم داد.

حضرتي‌ها خاطرنشان کرد: امروزه بازاريابي، بازارسازي و بازارداري يک علم است، به‌طوريکه گردشگري فرآيندي است که در ذات خود اگر درست عمل کند ابتدا رضايت جامعه‌محلي و در نتيجه رضايت گردشگران را در‌بر خواهد داشت.

وي با اشاره به اين تصور غلط که شهر قزوين داراي بيش‌ترين آثار تاريخي ثبت شده در کشور است ،ادامه داد: اين عنوان از سال‌هاي 83 تا 85 براي قزوين تلقي مي‌شد و با تلاش شهرهاي ديگر ايران، اکنون اين جايگاه تغيير کرده است.

اين مقام مسئول با اشاره به اين‌که قزوين بهشت باستان‌شناسي در کشور است و استان قزوين به‌واقع به مثابه يک موزه بدون سقف است ،افزود: با تک اثر‌ها يک شهر گردشگري شکل نمي‌گيرد و در اين مسير عرصه و شهر بايد در کنار يکديگر شهر گردشگري را تشکيل دهد.

حضرتي‌ها ادامه داد: همکاري مشترک دستگاه‌ها بايد در يک بستر علمي اتفاق بيافتد و اگر در اين صنعت نگاه علمي وجود نداشته باشد، منابع و زمان را از دست خواهيم داد.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان قزوين در پايان افزود: امروزه توسعه پايدار شهري به‌عنوان يک گفتمان عامل در مديريت‌شهري مطرح است و اداره‌کل ميراث‌فرهنگي در اين مسير براي تحقق توسعه پايدار گردشگري به عنوان اولويت اول استان قزوين آماده هرگونه همکاري و مشارکت با شهرداري قزوين  است.

پايان پيام

 

تصاویر مرتبط